sábado, 3 de febrero de 2018

Versos contra la violència torna a la Ràpita




Ahir nou acte del col·lectiu Versos contra la violència, amb l’excusa de presentar el llibre homònim publicat per Onada Edicions, els beneficis del qual es destinaran a enviar exemplars als centres d’ensenyament.
Aquest projecte es va iniciar, gairebé de forma improvisada, el 7 d’octubre de 2007 amb uns recitals de música i poesia a la plaça del Coc de La Ràpita, i el 8 d’octubre a Roquetes.
L’èxit de la iniciativa ens portà a publicar el llibre, a fer-ne un espectacle de la mà de Valer Gisbert, i a contirnuar fent recitals on cada cop s’hi afegeix més gent de la cultura i de l’art de forma entusiasta, alegre, emotiva, amb desig de participar, d’estar junts, de conèixer-nos i estimar-nos mútuament, i també amb el cor encongit per les absències i pels menyspreus.
I ahir vam tornar a La Ràpita, en un acte organitzat pel col·lectiu Mar de fora, en col·laboració de l’Ajuntament, on. com sempre, no van faltar les participacions, que en aquest cas van intervindre: Èrika Ferraté, regidora de Cultura, Eduardo Margaretto, Pep Carles, Ricardo Gascon, Jesús M. Tibau, Miquel Reverté, Tomàs Castellà, Pep Carcellé, Ramon Sabaté, Carme Cruelles, Mar Garriga CruellesJosep Joan Segarra, Jota Vizcarro, Sílvia Franzoni, Enric Panisello, Pili Cugat, Carlos Luppriani, Lluís Villavicencio, Màrius Pont, Mario Pons, Conxita Jiménez, Anna Maria Franco, Elena Solé, Baltasar Casanova, Manel Ollé, Rafael Haro, Pilar Cabrera, Maria Cinta Villamon, Alba Figueroa, Eva Mascarell, Daniela Gallardo, Dani Sanz de Aja Valls, Sofia Cabanes.
La vetllada d’ahir es va veure arrodonida amb un acte emotiu que exemplaritza la generositat d’aquest moviment. Durant l’espectacle que es va dur a terme a Tortosa el 29 de desembre, l’il·lustrador de Roquetes, Ignasi Blanch, va fer un dibuix in situ al·legòric del desig de volar de la gent del poble. En nom dels col·lectius diLLUMs d’arts al forn i Mar de fora ahir vam fer donació d’aquesta obra a l’alcalde Josep Caparròs, en representació del poble de la Ràpita, on d’alguna manera tot va començar, tancant un cercle entre La Ràpita, Roquetes i Tortosa.
Més imatges en aquest enllaç.
Si podeu, no us perdreu les properes activitats, tot i que segur que en sortiran més:
Aldover, 9 de març, 19 hores
Barcelona, 16 de març, llibreria Calders
Ampolla, 18 març, 11.30 col•legi Mediterrani
Amposta,  21 de març
Arnes, 30 de març
Jesús. Fira literària, 26 abril , 20 hores
Santa Bàrbara, 28 abril, 19 hores  

I pendents de concretar properament: Roquetes, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja, Matarranya, Port , Reus, Flix...

No hay comentarios:

Publicar un comentario