martes, 10 de abril de 2018

diLLUMS d'arts al forn, trobada d'abril

Ahir va tenir lloc la trobada mensual dels diLLUM d’arts al Forn, que normalmente té lloc el primer dilluns no festiu de mes. Ricardo Gascon, una de les ànimes del col·lectiu, no només és amant de les lletres, sinó també dels números,  assegura que la d’ahir ha estat la trobada més nombrosa. La família no para de créixer i seguéis complint els objectius inicials: reservar un espai i un temps periòdic on la gent amant de la cultura i l’art coincideixi pel simple fet de coincidir, en un ambient distès, divertit i enriquidor.
Ahir es compliren tots els objectius: gent que acudeix des del principi i gent nova, gent de Tortosa i d’arreu (ahir van vindre gent de Jesús, Roquetes, L’Ametlla de Mar, Sant Carles de la Ràpita, La Cava…), gent d’àmbits diversos de la cultura (literatura, dibuix, pintura, cant, música, traducción, llibreria, docència, periodisme…), amics i amigues de fa anys, i gent que ahir es va conèixer… En resum, una trobada heterogènia regada amb bon vi i les delícies gastronòmiques del Forn de la Canonja.
Des de fa uns mesos també consursos literaris, en què el jurat som els propis assistents a cada trobada: ahir vam donar el premi del mes anterior a Glòria Fandos, i d’aquest mes a Montse Boldú, amb textos basats en una peça de ceràmica de Joan Panisello, que oferia com a premi un del seus llibres, recitats per Xavier Aragó i Jesús M. Tibau. També vam anunciar que el concurs del mes vinent tindrà com a font d'inspiració i com a premi una obra de Fernando Ferré.
I Toni Térmens ens parlà de l’Urban sketching, de les trobades de l’últim diumenge de mes on es dibuixa en diversos indrets de la ciutat, i ens mostrà alguna de les seves llibretes amb apunts.
I Agustí Forner feu donació a Ernest Redó, com a representant de l’Escola de Remolins, de l’original d’un dels seus dibuixos, amb diverses còpies i punts de llibres per a la seva parada de Sant Jordi, en motiu del projecte Versos per a la il·lusió. Joan Panisello, també li feu donación d’una de les seves peces de ceràmica.
I Roser Panisello també ens parlà de la seva obra pictórica, de la qual ha fet recentment una exposició a la Biblioteca.
I Baltasar Casanova ens llegí un fragment del seu nou llibre, Pel crestall de les solituds, obra guanyadora del Premi de Calldetenes, que es presenta el proper 20 d'abril.
I Àngel Martí ens anuncià la propera Nit de poesia al carrer, el 16 de juny a L’Ametlla de Mar.
I Sisco Lahosa ens comentà l’article que cada mes ens recomana, i que fa pensar.
I vam explicar les activitats que durem a terme al voltant de Sant Jordi el 22 d’abril.
I ens van informar del concurs que s'anunciarà aviat, relatiu amb un cartell amb caricatures d'autors ebrencs que caldrà reconèixer.
I tot de complicitats que s’anaren creant al voltant de la taula.
I tot això amb bon humor.
Us perdreu la trobada del 7 de maig? Tothom hi és convidat, sempre amb la cultura per bandera
















No hay comentarios:

Publicar un comentario