martes, 8 de octubre de 2019

Trobada mensuals dels diLLUMs












7 d’octubre de 2019. Trobada dels diLLUMs d’arts al forn, el primer dilluns de cada mes.
Ja no baixem de 50 persones d’arreu de les Terres de l’Ebre, i més enllà, i seguim afegint més amics i amigues que arriben mig encuriosides, intrigades o enganyades, a les nostres trobades. amb una idea vaga de la dinàmica amb què funcionem, i que marxen, crec, amb una grata imatge, un somriure a la boca, i amb la promesa de tornar.
Com ja és costum, comentem i fem molts activitats a bon ritme, condimentat amb el bon menjar i beure del Forn de la Canonja
Informem de multitud d’activitats que requereixen, si es volen seguir totes, de  bones dosis d’energia i certa capacitat per a l’omnipresència:
.
Jornadeseuropees del patrimoni. Museu de Tortosa. El nostre col·lectiu participa amb l’escriptura i lectura de textos, a partir d’Anu Bakr. Hi haurà tast de vins i concert de piano de Lluís Capdevila. 11 d’octubre, a les 21.30

Orígens. Sant Carles de la Ràpita, 11-13 d’octubre. Octavi Amela ens explica breument aquesta festa ambientada a principis de segle XX, qu earriba a la tercera edició
XIVJornades de les Lletres Ebrenques. Amposta, 17-19 d’octubre. Joana Serret, directtora de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó, ens resumeix l’ampli ventall d’actes d’aquestes veteranes Jornades.
Ruta literaria urbana Trinitari Fabregat. Alcanar, 20 d’octubre. Tomàs Camacho ens explica aquesta ruta i ens fa cinc cèntims de la figura d’aquest autor.
VIIFestival Músiques en Terres de Cruïlla. La Sénia, 19, 20, 26 i 27 d’octubre. Viqui Almuni ens resumeix les activitats que es durant a terme.
Domingo Ramos informa de la presentació del llibre 100 paraules ebrenques, de Teresa Tort, a la Biblioteca de Roquetes, el 25 d’octubre.
XXIV Diada Amics dels Castells, 25 i 26 d’octubre. Jordi Mulet ens convida a participar a una nova edició d’aquesta ja tradicional Diada a Tortosa.
V Jornades del Patrimoni Literari Ebrenc. Biblioteca de Tortosa. 11-16 de novembre. Irene Prades, directora de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, ens avança alguna de les activitats.
.
Però, sobretot, volem fomentar la reflexió, l’emoció i la presència de l’art durant les nostres trobades:
.
Màrius Pont ens recita el poema Absència, d’Abu Bakr.
Sisco Lahosa, com cada mes, recomana articles per a reflexionar. Aquesta vegada en són dos: "La mort de la veritat".- Armand Puig. Diari Ara, 19/09/19, i l’entrevista a un filòsof, "La mentida té avui les cames massacurtes".- Javier Gomà. Diari La Vanguardia, 22/09/19.
Isabel Herrada presenta ALES DE PAPALLONA, un projecte d'activisme en primera persona en Salut Mental, Creativitat i Literatura, pioner a Terres de l'Ebre, i que rep el suport unànim i emocionat de tothom.
Àngel Martí ens presentarà el seu nou llibre Versos d’argila, i en llegeix un fragment.
Emigdi Subirats ens recorda la figura de Curt Wittlin, que ens ha deixat recentment.
Emigdi Subirats, Sílvia Panisello i Montse Pallarès, ens reciten poemes de Vicent Estellés i Desideri Lombarte.
Tomàs Camacho ens presenta un nouvingut a les Terres de l’Ebre, Álvaro Gurrea, professor de creativitat a la Universitat del País Basc i contista.
Sorteig d’obsequis entre els assistents: llibres d’Àngel Marí (Versos d’argila, De part certa i Jo parlo calero), de Viqui Almuni (Converses després de la partida), i de Joan Panisello (Obra 1975-2006).
I acabem amb les jotes de Màrius Pont cantades per Jordi Mulet i Àngel Mulet,i corejades amb més o menys encert pels assistents.
.
I ens reservem per a nosaltres una llarga llista de detalls, de mirades, d’abraçades, que fan créixer l’estima i que esdevenen, especialment, l’èxit més gran dels diLLUMs.
Més imatges en aquest àlbum.

No hay comentarios:

Publicar un comentario