martes, 14 de enero de 2020

diLLUMs d'arts al Forn, trobada de gener












13 de gener de 2020. Primera trobada mensual de l’any dels diLLUMs d’arts al Forn, al Forn de la Canonja de Tortosa.
Gent de totes les Terres de l’Ebre, i més enllà, la majoria assidus assistents, i sempre de nous, ens trobem per a compartir passió per la cultura de forma lúdica, oberta, i amb bon menjar, beure i alegria al mig.
Moltes activitats:
Sisco Lahosa ens proposa la lectura de dos articles: la crònica que li van fer en motiu de la roda de premsa, després de donar-li el premi Cervantes (Diari Ara del 15/XI/2019, pàgines 32 i 33), així com un article d'opinió signat per Montserrat Tura, al mateix diari en data 22/XI/2019 , "El meu JoanMargarit".
Continuant la secció dedicada a la música, Joaquim Vilagrassa ens parla d’El cant dels ocells, que després interpreta amb el seu saxofon.
Joan Maria Romaní ens convida a la festa de Sant Antoni del Mas de Barberans, del proper 18 de gener.
Jesús M. Tibau llegeix un fragment del llibre La salvatge, en homenatge a l’escriptora Isabel-Clara Simó, el dia de la seva defunció.
Susanna Abella, de la PDA, ens informa del cicle de conferències “Ebre, canvi climàtic i gestió de recursos”, que tindrà lloc a la Cambra de Comerç de Tortosa durant tot l’any. La propera xerrada serà el  16 de gener.
Ricardo Gascón ens parla de l’acte Numen, veus d’Ilercavònia, espectacle realitzat per Valer Gisbert, que tindrà lloc el 2 de febrer, com a reconeixement de les persones i entitats ebrenques que han rebut premis culturals durant el 2019.
Ricardo també ens parla de la pel·lícula La innocència, realitzada per la traiguerina Lucia Alemany, nominada a diversos premis Gaudí.
Rossend Bonàs ens porta un nou exemplar de la revista Quaderns de l’Ebre, editada per l’Institut Cristòfol Despuig, amb interessants articles, com ara una nova traducció directament de l’àrab d’un poema d’Abu Bakr, que recita Montse Boldú. Viqui Almuni ens comenta l’article que dedica a parlar del paper de les dones a la Catedral de Tortosa.
Joan Josep Segarra i Eduardo Margaretto ens reciten poemes del llibre Poemas en papel de arroz, de Jon Gras, que es presentarà a La 2 de Viladrich de Tortosa, l’1 de febrer a les 12 h.
Miquel Martínez ens parla de la recent creada Associació Call Tortosí, i ens convida, juntament amb el seu autor, Manuel Gómez, a la presentació del llibre Qohelete del Antiguo Testamento.
I com sempre, després de Reis, regals per a tothom.
I acabem com sempre amb jotes escrites per Màrius Pont, cantades per Ernest Redó, Montse Boldú i Xavier Aragó, acompanyades a la guitarra per Manuel Vizcarro.
Més imatges en aquest enllaç.



No hay comentarios:

Publicar un comentario