domingo, 24 de abril de 2022

Vergés entre fogons










 Com ja és tradicional, avui hem fet un nou homenatge a Gerard Vergés, en motiu 

de l’aniversari de la seva mort, al voltant de la diada de Sant Jordi, a l’espai del seu nom del parc municipal de Tortosa.

Participem a l’organització Òmnium Cultural, el Consorci per la Normalització Lingüística, l’Ajuntament de Tortosa i diLLUMs d’arts al Forn.

Gerard Vergés és un gran humanista, i a la seva obra ens parla de facetes humanes molt diverses, per la qual cosa, de seguida vam decidir que l’homenatge de cada any fos temàtic. Hem recitat Vergés amb l’excusa de la ciència, l’amor, Tortosa i, enguany, la gastronomia, especialment el llibre Barques i fogons, però també de la resta.

Avui, acompanyats de la música de David Espinós, hem recitat les següents persones:

Dolors Roo, Emigdi Subirats, Jordi Duran, Joan Panisello, Jesús M. Tibau, Jordi Sancho, Lluís Martín Santos, Josep Sancho, Montse Boldú, Ernest Redó, Meritxell Roigé, Montse Pallarès,

Tomàs Camacho, Marta Sans, Pilar Caballé i Ricardo Gascón.

És un dels actes més deliciosos i agraïts de l’any. L’admiració per Gerard Vergés augmenta cada cop que el rellegeixes, i aquest acte és un motiu més per a aproximar-me a una obra que tinc ben a la mà tot l’any. I la pau del parc, la remor del vent als arbres, la llum, l’amistat, les paraules, l’emoció, la música...

Tinguem sempre present l’obra de Gerard Vergés, i el seu esperit d’autoexigència perquè potser, temptats en buscar la quantitat estem oblidant la qualitat.  

Més imatges a l'àlbum de fotografies.

Podreu veure el recital sencer gràcies a Rafael Ricote (us convidem a subscriure-us al canal de youtube dels diLLUMs).

La notícia a Canal 21 Ebre.



1 comentario: