lunes, 14 de enero de 2019

Numen, somni de l'Ebre



El col·lectiu diLLUMs d’arts al Forn, l’Ajuntament de Tortosa, i Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre, organitzen conjuntament aquest acte que tindrà lloc el 26 de gener de 2019, a les 20 hores, al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa, que servirà  d’homenatge a les més de vuitanta persones i entitats culturals ebrenques que han rebut premis i reconeixements durant l’any 2018 en camps diversos com la literatura, la fotografia, la pintura, la comunicació, el cinema, la música, etc., amb l’objectiu de posar en valor la quantitat i la qualitat de la gent que treballa per la cultura al nostre territori. També col·laboren a l’acte els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Campus Extens de la URV a Tortosa, l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa, i el Forn de la Canonja. S’editarà un tríptic amb tots els premis, que van des de certàmens organitzats per entitats locals ebrenques, a premis d’abast nacional com l’Ondas, l’Enderrock i la Creu de Sant Jordi, i també a nivell internacional.
.
L’acte no tindrà el format d’una gala o d’una entrega de premis, sinó que consistirà en la representació de l’espectacle realitzat per Valer Gisbert, Numen, somni de l’Ebre, amb teatre, música, poesia, imatge, dansa, que no us podeu perdre, com deixa intuir el magnífic cartell dissenyat per Marta Viladrich.
 .
Numen és una deïtat pagana, una primitiva forma d’art que habita en la natura i atia el foc de les emocions humanes. Numen és la musa de qualsevol disciplina, la mateixa que converteix els somnis en realitat i obre canals de llum i inspiració en les persones. Ara Numen dorm al fons de l’Ebre, i només despertarà una vegada per desvetllar en nosaltres somnis d’art i així poder partir cap a altres contrades; el gest, el cant, la música, el teatre, les imatges, les llums, les ombres i totes les emocions també hi seran presents.
 .
Repartiment:
Marta Viladrich (dansa i teatre)
Enric Panisello (Música i cant)
Mª Cinta Villamón (teatre i cant)
Alba Figueroa (teatre i cant)
Montserrat Hernández (rapsòdia i teatre)
Octavi Pla (teatre i cant)
Noel Luna (música i cant)
Ismael Villamón (teatre)
Meritxell Sabaté (Teatre i rapsòdia)
Júlia Redó (teatre) 
i col·laboració de Lo Planter, escola de ball, cant i música tradicional
i d’alumnes de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa. 
So i Llum: Mundoluz
Disseny cartell: Biloqui, estudi creatiu
Idea artística, guió i direcció: Valer Gisbert
 .
L’entrada a l’espectacle és gratuïta. Aforament limitat. Reserves a numenEbre@gmail.com
.
Se'n fan ressò:
Canal 21: roda de premsa
Ebredigital




No hay comentarios:

Publicar un comentario