martes, 8 de enero de 2019

diLLUMs d'arts al forn, gener de 2019






El passat 7 de gener, primera trobada mensual de l’any del col·lectiu dels diLLUMs d’arts al forn, que ens trobem el primer dilluns de cada mes al Forn de la Canonja.
Es veu que no havíem tingut prous regals durant les passades, i ens hem obsequiat mútuament amb productes culturals diversos (llibres, fotografies, gravats), productes d’artesania, etc.
Com acostuma a passar des del principi, la majoria de la gent repeteix amb entusiasme, i també se’n va afegint de nova. Estem oberts a tothom, no és una trobada elitista i reservada a gent amb grans dots creatives i intel·lectuals, sinó una trobada de gent diversa, sempre amant de la cultura i de l’art, amb ganes de compartir, de conèixer, de fer sentir la seva veu o simplement escoltar, de bona gent amb ganes de sentir emocions, de riure, d’aprendre i de xalar. Entre moltes altres coses, després de la ja tradicional presentació express dels assistents a càrrec de Ricardo Gascón, aquest dia:
.
-Sisco Lahosa ens resumeix l’article que proposa cada mes per a reflexionar. En aquest cas, Té sentit un nadal irreligiós?, d'Albert Pla Nualart, que es pot trobar al diari ARA del 22 de desembre.
-Montse Boldú, escriptora, accepta el repte de cantar-nos a la guitarra Al vent, de Raimon.
-Anna Maria Franco ens llegeix el poema amb què ha guanyat el premi de Nadal de la Biblioteca de Tortosa.
-Joan Panisello ens mostra el calendari d’Òmnium de 2019, alguns llibres publicats a Romania il·lustrats amb la seva ceràmica, i ens obsequia amb mandarines i taronges del seu hort.
-Emigdi Subirats ens presenta el llibre Ressec el llavi de dèria, de Roc Llop i Convalia, del qual Sílvia Panisello en recita un poema.
-Sílvia també recita un poema de Rossend Bonàs, inclòs a la revista Quaderns de l’Ebre, que edita l’Institut Cristòfol Despuig
-Noel Luna ens canta acompanyat a la guitarra un poema d’Antonio Machado que ha musicat, i canta a capella una cançó de Labordeta a petició de Ricardo Gascón, que agraeix emocionat.
-I Valer Gisbert ens va explicar, per fi, qui és Numen, un somni de l’Ebre, el personatge o esperit, que es desvetllarà el proper 26 de gener al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa (aviat més informació).
.
I tot això amanit de les tapes que ens ofereixen al Forn de la Canonja, que sempre són una sorpresa i un gaudi, sovint amb productes molt propers, que salpebren les intervencions, mentre els somriures, i les copes dringuen, i les amistats creixen.
Ah! I el ja tradicional i mític cremat de l’Agustí Forner.
La trobada mensual ja és una cita ineludible per a molts i moltes, perquè, sobretot, xalem.
La propera, el 4 de febrer, carregats amb més iniciatives i la mateixa il·lusió. Tothom hi és convidat, creador, usuari, o xafarder de la cultura.
Si teniu interès en assistir, o simple curiositat, compte!, és addictiu. Preferiblement, aviseu-nos a dillumsdartsalforn@gmail.com per tal de tenir una previsió de les persones assistents.
Més informació al blog, al grup de facebook o al twitter, on procurem difondre tota mena d’activitats culturals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario