lunes, 15 de enero de 2018

Sobre Versos contra la violència a l'Ametlla de Mar






Aquest projecte Versos contra la violència que va néixer com la necessitat de fer alguna cosa contra la violència, aquest projecte sorgit des de baix, per gent de la cultura que forma part de les associacions diLLUMs d’arts al Forn i Mar de fora, està creixent en una espiral plena d’emoció i generositat.
Primer foren els recitals a La Ràpita i Roquetes els 7 i 8 d’octubre, després la necessitat de deixar constància material en forma de llibre, gràcies a Onada Edicions, després l’espectacle que adaptà Valer Gisbert i que ens colpí a Tortosa, a l’espera d’un documental que ja està en marxa, i ahir un nou recital a L’Ametlla de Mar, organitzat per Cala Cultura i l’Ajuntament.
Aquesta està resultant una fórmula d’èxit: una iniciativa sorgida de la gent, canalitzada per associacions culturals, amb el suport d’institucions, i amb la col·laboració entusiasta i sense reserves de desenes d’escriptors, músics, cantants, fotògrafs... que ens anem sumant al projecte i que estem consolidant (perquè ja existia) una comunitat de bona gent, generosa i amb talent, que no para de créixer, d’estrényer lligams, i que ens regalarà magnífics fruits.
Ahir l’Ametlla de Mar ens va rebre amb un dia rúfol, molts féiem veu de mal de gola, però ens esperaven amb els braços oberts al Centre d’interpretació de la pesca. El regidor de Cultura aprofita per a explicar-nos l’exposició sobre vaixells enfonsats arran de la costa; molts veuen arguments de possibles novel·les.
A les 12 comença l’acte, tota una desfilada d’escriptors i músics que afegeixen la seva visió i, sobretot, la seva emoció, que més d’un cop brolla pels ulls, i no me’n puc estar de citar-los un a un: la música de Pili Cugat i Carlos Luppian, Enric Panisello i Barto Merino, i les paraules de Fede Cortés, Conxita Jiménez, Montse Pallarès, Baltasar Casanova, Núria Menasanch, Jordi Duran, Josep Messegué, Màrius Pont, Vicent pellicer, Elena Solé, Mario Pons, Pili Alegria, Pilar Cabrera, Eduardo Margaretto, Jesús Tibau, Àngel Martí i Joan Callau. Ha posat fi a l’acte Xavi Pallarès, a qui considerem el nostre delegat del territorial de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre.
Més fotos de l'acte en aquest àlbum.
Us avanço el calendari de properes presentacions del llibre:
.
Campredó, 19 de gener  
Flix, 24 de gener  
Falset, 28 de gener  
La Ràpita, 2 de febrer
Deltebre, 3 de febrer
Barcelona, llibreria Calders, 1a quinzena de març  
Amposta,  21 de març  
Santa Bàrbara, entre 20 abril i 9 de maig
Arnes, 30 de març  
I pendents de concretar
Roquetes
L'Ampolla 
Matarranya
Port
Reus

No hay comentarios:

Publicar un comentario