martes, 4 de junio de 2019

diLLUMs d'arts al forn, trobada de juny














El passat 3 de juny, nova trobada mensual dels diLLUMs d’arts al Forn, al Forn de la Canonja de Tortosa, un col·lectiu que no para de créixer amb noves incorporacions que assisteixen per primera vegada a les nostres trobades, que combinen el bon menjar, el bon beure i la bona conversa, amb diverses i variades intervencions artístiques i culturals, dins d’un ambient relaxat i lúdic.
En aquesta ocasió batem el nostre rècord amb 51 persones participants que vénen de lloc tan diversos com Falset, Vinaròs, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar, Amposta, Roquetes, Móra d’Ebre, Campredó, Mas de Barberans, Jesús, Gandesa, L’Ametlla de Mar, L’Ampolla i Tortosa. Molta gent amb ganes de compartir:
Comencem de forma espectacular, amb un tast de dos vins gentilesa del celler Essència de Lluna, de Gandesa. Vins eleaborats de forma artesanal i seguin el cicle de la Lluna.
Sisco Lahosa comenta l’article mensual proposat: Autoajuda per a "instagramers" en el qual se'ns convida a plantejar-nos, de manera urgent, algunes preguntes i reflexions sobre el camí que està prenent el consum cultural. L'article el signa Anna Petrus, cineasta al diari Ara.
Raimond Aguiló i Agustí Masip vénen per primer cop des de Falset i ens llegeixen un dels seus poemes.
Robert Garcia Pano ens llegeix un poema del seu llibre Papa, no vull que et tanquin a la presó, i ens explica el per què del títol. També ens convida a participar fent alguna activitat, aprofitant les exposicions de fotografia que fan a la Cisterna del vall d’Alcanar.  
Àngels Puente i Lluís Gutiérrrez, que també venen per primer cop, ens llegeixen un dels seus poemes.
Maria Espina Nielles, del grup Poemes al vent, ens comenta el Festival de Poesia que tindrà lloc a Gandesa.
Joan Ortí, que també s’estrena, ens parla de l’associació Maestrat viu, i de la programació d’activitats que preparen per a l’estiu.
Jordi Mulet també es presenta com a nou president de l’associació Amics dels castells.
Roser Panisello ens explica la iniciativa de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de convidar els artistes ebrencs a aportar la seva obra per a una exposició conjunta. Dates per a presentar les obres, del 26 al 28 de juny.
Emigdi Subirats ens avança l’homenatge a Manuel Pérez Bonfill, el 19 de juny, primer aniversari de la seva mort.
També expliquem que, gràcies a la mediació de Mercè Falcó, el 15 de juliol tindrà lloc al Forn de la Canonja un recital tertúlia de Josep Pedrals, sobre el seu llibre Els límits de Quim Porta, que anirà acompanyat d’un sopar. És a dir, que el juliol hi haurà una doble trobada dels diLLUMs.
Informem de la presentació el 6 de juny, al campus de la URV, del llibre de qua han editat de Zoraida Burgos, juntament amb la Univeritat de Lleida.
Informem del festival Poetitzat que tindrà lloc a Tarragona el 16 de juny, i on es convida a participar.
Com ja és tradició, sortegem regals: tres exemplars del llibre Amposta, coordinat per Emigdi Subirats; Joan Panisello, obra 1975-2006; Negre estalzí, de Francesca Aliern, i Postres de músic, de Jesús M. Tibau.
I el tradicional cremat d’Agustí Forner.
La propera trobada, l’1 de juliol. Si voleu assistir, aviseu amb la màxima anterioritat possible a dillumsdartsalforn@gmail.com o a través de les xarxes socials on tenim compte (twitter, facebook, instagram)
.
Més imatges en aquest enllaç 

No hay comentarios:

Publicar un comentario