lunes, 13 de diciembre de 2021

Presentació de Gerard Vergés, tretze cops imperfecte, d'Emigdi Subirats





 I el dillums 13 de desembre continua amb una nova presentació, aquest cop ja traslladats al For de la Canonja. Es tracta del nou llibre d'Emigdi Subirats, "Gerard Vergés, tretze cops imperfecte", publicat per Editorial Petròpolis

Es tracta dela cinquena aproximació de l'Emigdi a l'obra del més gran autor tortosí. El títol ja és uan declaració d'intencions, recordant l'obra guanyadora del premi Josep Pla, "13 biografies imperfectes". Homenatjant Vergés, Emigdi es passeja pel món de l'il·lustrat apotecari des de 13 vessants, com una escuda per a parlar d'una gran i diversa quantitat de temes que l'interessen. 

Després de la introducció de l'editor Jaume Llambrich, i de Viqui Almuni, directora dels serveis territorials de Cultura, condueix l'acte Dolors Queralt, col·laborada amb l'Emigdi de gran nombre d'activitats culturals, sobretot com a regidora de Cultura de Jesús i amb l'estímul de la Fira Literària Joan Cid i Mulet. Dolors donarà entrada a diverses veus perquè comparteixin el seu punt de vista sobre Emidi o Gerard Vergés, com Manel Ollé, Jesús M. Tibau, Jordi Mulet, Ricardo Gascón, Josep Maria Franquet, i Guillem Vergés, en representació de la família de Gerard.

Emigdi recita alguns del spoemes de Vergés acompanyat a la guitarra de Jordi Vidiella.

Tot plegat, el dia que es commemora el 40è aniversari del premi Carles Riba per L'ombra rogenca de la lloba.

En aquest àlbum podeu veure més fotografies de Rafael Ricote i un simpàtic vídeo dels moments anteriors a l'acte, on es pot veure el dinamisme de le trobades dels diLLUMs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario