lunes, 27 de noviembre de 2023

Encontre d'escriptors en llengua catalana















El passat cap de setmana l'Associació d'escriptors en llengua catalana (AELC) organitza un Encontre que té lloc a Tortosa, per la seva situació central als Països Catalans, com van comentar a la recepció que es va fer a l'Ajuntament.

Aquesta activitat té la funció de posar en contacte físic autors d'arreu dels territoris de llengua catalana, i aquest objectiu de posar en contacte la gent el compartim des de l'inici al diLLUMs d'arts al forn.

Potser per aquest motiu, ja fa mesos que els organitzadors de l'AELC demanen a Ricardo Gascón la col·laboració per a organitzar diversos actes, especialment un dels sopars, al nostre Forn de la Canonja, al més pur estil de les trobades mensuals.

Ens satisfà aquesta mirada, i de seguida acceptem. La idea inicial és compartir aquest sopar amb els participants habituals de cada mes, però l'èxit d'inscripció a l'Encontre, i les dimensions no infinites del local, ho fan inviable. 

Però, d'alguna forma difícil d'explicar, l'esperit anàrquic i lúdic dels diLLUMs sura el passat 25 de novembre, de bracet de la capacitat organitzativa de l'AELC,  durant tot el sopar, a peu dret, mentre els cambrers escampen safates de menjar entre núvols d'escriptors que ocupen sorollosament el local.

El sopar és també, o sobretot, un homenatge a Zoraida Burgos i Jesús Massip (al matí s'havien organitzat rutes literàries de Gerard Vergés). Molts dels assistents reciten textos (alguns familiars de Massip), atenent l'ordre estricte amb què els apunta  Anna Pantinat a la seva llibreta (de forma voluntària, o sota pressió). També poden tastar l'exposició Mirades femenines inspirada en Zoraida, i s'acaba la vetllada amb el cremat d'Agustí Forner.

Esperem que s'emportin una bona impressió de l'estada a Tortosa, i dels nostres sopars, i els convidem que tornin (no tots alhora) a recordar aquest nit, a aprofundir la nostra encetada amistat i els somriures, que defineixen els diLLUMs.

Més imatges a l'àlbum

No hay comentarios:

Publicar un comentario