lunes, 22 de abril de 2024

Deu sense amb Gerard Vergés










 Un dels nostres actes preferits és l'homenatge anual dedicat a Gerard Vergés, al voltant de l'aniversari de la seva mort, el Sant Jordi de 2014.

Enguany fa deu anys, i d'aquí el lema que hem posat a l'acte, Deu sense amb Gerard Vergés, amb aquestes contradictòries preposicions de sense i amb, que parlen de la seva absència i, ahora, del molt que el tenim sempre present.

Com sempre, l'acte és organitzat pels diLLUMs d'arts al Forn i Òmnium Cultural Terres de l'Ebre, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tortosa.

Inicia l'acte Ricardo Gascón i Dolors Roo, i després, sota la conducció d'Ernest Redó, reciten textos de tots els llibres de Vergés: Manel Ollé, Montse Boldú, Montse Pallarès, Conxita Jiménez, Tomàs Camacho, Joan Maria Romaní, Ernest Redó i Cinta Sabaté. Després s'afegiran més gent a la secció de micro obert, com Artur Gaya, Mònica Sales, Quim Melcior, Meritxell Roigé, mar Lleixà, Òscar Ologaray, Pilar Caballé, Ricardo Gascón, i Jordi Jordan, alcalde de la ciutat. La participació plural de representants polítics es fa amb respecte a l'autor homenatjat, i sempre amb les seves paraules de protagonistes. 

La companyia Sinèrgia, acompanyades de David Espinós, amb un espectacle dedicat a Vergés, inicia i acaba l'acte, que finalitzada amb un agraïment de la família.

Més imatges a l'àlbum de Rafael RicoteRafael Ricote, que també ens regala el vídeo de l'acte.


No hay comentarios:

Publicar un comentario