domingo, 22 de abril de 2018

Homenatge a Gerard Vergés



Després de la V Trobada-esmorzar d'escriptors ebrencs, aquest matí ha tingut lloc a Tortosa un recital del llibre La insostenible lleugeresa del vers, de Gerard Vergés, a l'espai que hi ha dedicat a aquest escriptor al Parc Teodor Gonzàlez.
L'acte ha estat organitzat pel col·lectiu diLLUMs d'arts al forn, amb col·laboració de l'Ajuntament de Tortosa i Òmnium Cultural, i coordinat per Emigdi Subirats.
Han participat: l'alcadessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que ha llegit el pròleg del llibre, Rafael Haro, Tomàs Camacho, Lluís Martín Santos, Txell Aixarch, Manel Ollé, Montse Pallarès, Cinta Moreso, Irene Prades, Sílvia Panisello, Vicent Pellicer, Carme Cruelles, Emigdi Subirats, Ricardo Gascón, Jesús M. Tibau, i Enric Panisello a la guitarra.
Ha estat un acte brillant, com el dia, entre palmeres i pedres (entre Palmira i Petra), davant la família de l'admirat i estimat Gerard Vergés i més d'un centenar de persones.
.
que potser m'he fet vell i que la vida passa (mereixia la pena?)
sense escriure aquells versos que voldria haver escrit.
.
Això ens deia el poeta en uns versos del llibre.
Mai sabrem quins versos voldria haver escrit, però coneixem els que va escriure, i som deutors, i serem devots lectors per sempre.
I sobretot sí, mereixia la pena.
Gràcies, Gerard.
Crònica d'Emigdi Subirats
Fotos de Marta Escolà



















No hay comentarios:

Publicar un comentario