viernes, 3 de junio de 2022

Mirades entre veïns, l'exposició

 


Dins del marc de les activitats sota el lema MIRADES CREATIVES del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili a Tortosa (URV), l’associació cultural diLLUMs d’arts al forn col·laborem amb l’organització de l’exposició MIRADES ENTRE VEÏNS.

Es tracta d’una exposició col·lectiva de 23 fotografies de gent del territori, d’ambdós costats del riu Sénia, a qui hem enviat, com una mena de repte, o de joc, a 23 indrets perquè hi aportin una mirada veïna diferent.

Cada persona que participa al projecte enviarà cinc fotografies, de les quals, el comitè organitzador n’escollirà una que formarà part de l’exposició. La resta, juntament amb una biografia dels autors i més informació sobre les activitats que es generin, es podran veure al blog que podeu visitar en aquest enllaç

L’exposició s'inaugura el 3 de juny de 2022 al Campus de la URV a Tortosa, i posteriorment serà itinerant per tot el territori durant un any.

No es tracta tan sols d’una exposició, sinó d’una forma d’encreuar mirades, de crear canals de comunicació i de coneixement mutu entre gent i poblacions dels dos costats del riu Sénia, a través de la fotografia i d’altres activitats que sorgiran amb la seva excusa.

La filosofia dels diLLUMs és donar a conèixer el talent cultural del territori i, al mateix temps, fomentar sinergies i complicitats entre persones i disciplines, sempre, si pot ser, amb un to amable, distès i lúdic.

Participen a l’exposició: Agustí Polet, Ana M. Morell, Batiste Pla, Carina Balfegó, Carme Pla, Emilio Zaragoza, Ernest Sesé, Joan Gil, Joaquin Ismael, José Conceptes, Marc Prades, Maria José Piorno, Marta Escolà, Maxi Pérez, Míriam G. Troncho, Pep Mola, Pilar Madorran, Piluka Diago, Rafa Ruíz, Rafael Ricote, Santi Martorell, Susanna Ferreres i Vicent Pellicer.

El comissari de l’exposició és Rafael Ricote.

Jesús M. Tibau ha escrit un petit poema inspirat en cadascuna de les 23 fotografies, que podeu llegir a la web de l'exposició i al seu blog

Podeu veure imatges de la inauguració de Marta Escolà, Batiste Pla, Pere Panisello i Jesús M. Tibau, en aquest àlbum conjunt.

En parlen Ricardo Gascón i Rafael Ricote amb Gustau Moreno al programa Primera Columna de Canal 21 Ebre.

Entrevista a la Cadena SER Ebre.

Notícia al Diari de Tarragona, amb Sílvia Fornós

Vídeo realitzat per Rafael Ricote amb les fotografies de l'exposició. 

20/10/2022 L'exposició a L'Ampolla

01/12/2022 L'exposició a Vinaròs

19/12/2022 L'exposició a La Sénia

12/02/2023 L'exposició a Morella

24/03/2023 Inauguració exposició a Benicarló.

03/06/2023 Exposició a Deltebre


2 comentarios: